DRAGONCLUB BRNO

Představujeme Dragonclub Brno

  1. Kdy vznikla posádka Dragonclub?
    Posádka Dragonclub Brno byla založena v roce 2008.
  2. Co bylo impulsem pro vznik vaší posádky?
    Nevím přesně, u toho jsem ještě nebyl, ale údajně to byla chuť lidí závodit na nejvyšší možné úrovni.
  3. A co vás drží pohromadě?
    Dobrá otázka, na kterou by asi každý z našich členů odpověděl jinak. Podle mě je za tím dobrá parta lidí, která se chce společně věnovat sportu a podílet se na výsledcích posádky. Ale možná se pletu a chceme si jen společně po tréninku a po závodech zajít na pivo :-).
  4. Co považuje DC za své dosavadní největší úspěchy?
    ‚Umístění v Top 20 na MS klubových posádek 2018 v Szegedu. Na domácím poli to jsou pak naše úspěchy na loňksém MČR v Račicích. Jako jediné posádce se nám podařilo na velkých lodích získat medaili v každém závodě, do kterého jsme nastoupili. V neposlední řadě i to, že se v poslední době opět naši členové objevují v reprezentačních posádkách.
  5. Jak vnímáš vývoj našeho sportu?
    Úbytek posádek na velkých lodích a naopak přírůstek posádek na malých lodích je pochopitelný. Je nesmírně obtížné dlouhodobě udržet tolik lidí pohromadě. V oblasti dračích lodí v ČR máme dva subjekty zastřešující dračí lodě na národní úrovni (ČADL a ČSDL). Je ale škoda že zatím nenašly společnou řeč vedoucí ke spolupráci.
  6. Co zlepšit?
    Už jsem naznačil v předchozím bodě. Myslím, že spolupráce mezi ČADL a ČSDL například při pořádání nejvyšší soutěže v ČR nebo národního šampionátu by byla přínosem
  7. A nějaký vzkaz ostatním posádkám?
    Rádi mezi sebou uvítáme každého kdo chce brát závodění na dračích lodích vážně. Možnost závodit na mistrovství Evropy nebo mistrovství světa za trochu dřiny určitě stojí.